donderdag 7 maart 2013

Gouden tijden, zwarte bladzijden

17 maart: Rondleiding tentoonstelling en lezingen over slavernij

In het kader van het thema van de Boekenweek ‘Gouden tijden, zwarte bladzijden’ organiseert de bibliotheek Midden-Brabant in samenwerking met het Peerke Donders Paviljoen een combinatieprogramma met een rondleiding door de tentoonstelling in het Peerke Donders Paviljoen en twee lezingen in de Bibliotheek Tilburg Centrum. 

Belast erfgoed
'Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden' gaat over roemrijke perioden, maar evenzovele schaduwkanten van de geschiedenis van de Lage Landen. Zo zijn er in de literatuur verhalen van heldendaden en verraad, van glorieuze gebeurtenissen en van rampspoed. Concrete voorbeelden van dit 'belast erfgoed' zijn onder andere de verhalen over het koloniale verleden in Suriname en Curaçao. Op zondagmiddag 17 maart komen nuances en dilemma’s dan ook aan bod in de tentoonstelling 'Zielenzorg & Zielenmoord' in het Peerke Donders Paviljoen en in lezingen van de auteurs Cynthia Mc Leod (over onder andere 'Hoe duur was de suiker?') en Eardly van der Geld ('Curaçaos bloed').

Rondleiding en lezingen
Op zondagmiddag 17 maart 2013 vindt er in Tilburg een gevarieerd programma plaats. Om 13.00 uur start in het Peerke Donders Paviljoen een rondleiding door de tentoonstelling 'Zielenzorg & Zielenmoord'. In de Bibliotheek Tilburg Centrum zijn er tussen 14.30 en 16.30 uur  lezingen van Cynthia Mc Leod en Eardly van der Geld. De Bibliotheek Midden Brabant nodigt mensen uit deel te nemen aan het programma waarbij eerst de tentoonstelling en daarna de lezingen bezocht worden. Tussentijds krijgen de deelnemers een kopje koffie. Het is ook mogelijk de tentoonstelling of lezingen afzonderlijk te bezoeken. Aanmelden kan via boekenweek@bibliotheekmb.nl.

Boekenweek in de Bibliotheek
Tijdens de Boekenweek vinden er een nog meer activiteiten plaats in de Bibliotheek Midden-Brabant zoals lezingen van Khalid Boudou, Marjan Berk, Kees van Beijnum, Ad van Liempt, Loes den Hollander en Arthur Japin. Ook organiseert de Bibliotheek Midden-Brabant een open leeskring. De week wordt afgesloten met het literaire festival TiLT. 

Kijk op www.bibliotheekmb.nl/boekenweek voor het hele programma.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten