vrijdag 11 januari 2013

Denis Hendrickx nieuwe abt van de NorbertijnenDe Norbertijnen hebben donderdagmiddag Denis Hendrickx, nu pastoor in Tilburg, gekozen tot nieuwe abt van de Canonie van Berne, waartoe alle Norbertijnen in Nederland behoren. Abt is afgeleid van abbas, vader. Zo is te lezen in het Brabants Dagblad. Norbertijn Fons Boom, secretaris van de kiescommissie, vertelt dat de abt een vaderfiguur en spirtueel leider is, die inspireert en motiveert. 


Denis Hendrickx, 2e van links.

Hendrickx is al ruim veertig jaar betrokken bij de norbertijencommuniteit van Priorij De Schans in Tilburg en sinds april 2007 prior van deze gemeenschap. Daarnaast is hij sinds 1995 teamleider van de parochie parochie Heikant-Quirijnstok. Hij is daar onder andere één van de initiatiefnemers van het interreligieuze ontmoetingscentrum 'het ronde tafelhuis'.

Het heiligdom Peerke Donders valt ook onder de verantwoordelijkheid van de Norbertijnen. Denis Hendrickx is voorzitter van de Stichting Petrus Donders en is op die manier erg betrokken bij het Peerke Donders Paviljoen, museum voor naastenliefde.

In het Brabants Dagblad van 11 januari 2013 kun je het hele artikel lezen. Een gedeelte van het artikel staat ook op de website. Klik daarvoor op deze link: artikel op website BD.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten