dinsdag 18 juni 2013

Toeristische special van tijdschrift Peerke DondersMet de tiende aflevering van het Peerke Donders-magazine gaat de redactie op de toeristische toer! Het tijdschrift is een themanummer geworden met onder andere een zeer uitgebreide fietsroute langs religieus erfgoed in de omgeving van Tilburg. De route begint en eindigt bij Peerke Donders in Tilburg-Noord.

Maar in het tijdschrift zijn ook beschrijvingen te lezen van de beelden, glas-in-loodramen, plaquetes en relikwieën die in Tilburg van Peerke te vinden zijn. De kennis van de lezer wordt getest in een kruiswoordpuzzel en voor kinderen is er een grappige kleurplaat waarmee prijzen te winnen zijn.

Een deel van de kleurplaat

Het bedevaartsoord van Peerke Donders is vrijwel ongeschonden religieus erfgoed. In Tilburg en omgeving bestaat zeer veel religieus erfgoed. In deze special van het Peerke Donders-magazine wordt daar de aandacht op gevestigd. 

Het religieus erfgoed van Midden-Brabant kan op een actieve manier worden bezocht, bijvoorbeeld op de fiets. Dat sluit perfect aan bij de heersende interesses van toeristen en dagjesmensen. Het is een eigenzinnige kennismaking met een mooie streek.

De boekjes liggen op plaatsen waar veel toeristen en dagjesmensen komen, onder andere bij de VVV van Tilburg. Neem er één mee en trek eropuit met de fiets!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten